Чи замінять роботи персонал ресторанів?

01 Вересня 16Чи замінять роботи персонал ресторанів?

Чи замінять роботи персонал ресторанів?

Не секрет, що люди прагнуть позбутися одноманітної та важкої праці, автоматизуючи дедалі більше галузей життя. Вже давно на заводах ввели конвеєрне виробництво, переклавши більшість операцій на машини і залишивши людям лише функцію контролю. Те саме спостерігаємо в побуті: посудомийні машини, роботи-пилососи, навіть звичні для нас автомобілі – всі вони створені з метою економії людської енергії, часу та грошей.

Ще більшу економію роботизація різних галузей виробництва забезпечить роботодавцям – від великих корпорацій до малого бізнесу. Рух американських працівників фастфудів Fight for $15, що заявив про себе минулої весни, змусив власників багатьох ресторанів швидкого харчування замислитися над поповненням штату роботами.

За даними консалтингової компанії McKinsey & Company, понад 70% всієї роботи, яку здійснюють працівники ресторанів і кафе, можуть виконувати сучасні машини.

Ось кілька прикладів технологій, здатних замінити ресторанний персонал:

- Robotic Kitchen від компанії Moley Robotics – це 2 роботизивані руки, що відтворюють рухи кухаря, спостерігаючи за ним по відеозапису;

- 3D-принтер Foodini та інші принтери харчового друку створюють більш ніж їстівні страви, які часто виглядають, як справжні витвори мистецтва;

- BratWurst Bot – робот, який готує сосиски гриль, приймає замовлення та подає їжу;

- Spyce Kitchen – пристрій, що поєднує в собі все кухонне обладнання та роботизованого кухаря, самостійно змішує інгредієнти та готує страви.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top