У США з'явилася перша медична AI-платформа, яка рятує життя людей

17 Січня 18У США з'явилася перша медична AI-платформа, яка рятує життя людей

У США з'явилася перша медична AI-платформа, яка рятує життя людей

Компанія ExcelMedical розробила унікальну систему Wave Clinical Platform: її призначення – моніторинг фізіологічних показників пацієнтів лікарень. Її особливість у тому, що вона передбачає погіршення стану здоров'я людини і попереджає про це лікарів. Наприклад, ІІ може визначити наперед, за кілька годин до події, серцевий напад.

Адміністрація з питань саннагляду за якістю харчових продуктів і лікарських засобів надала компанії дозвіл на використання системи в лікарнях Америки. Таким чином, вона стала першою в країні AI-програмою, яка використовується в медичних установах США для прогнозування хвороб і смерті людини.

Основа системи – алгоритм Visensia Safety Index, який створили розробники Оксфордського університету. Процес його роботи полягає у постійному моніторингу фізіологічних показників людини. Повідомлення про ймовірний критичний стан надходить до бази даних і на мобільні девайси лікаря.

Система пройшла три етапи тестувань у медцентрі Піттсбурзького університету за участі двох груп людей похилого віку. Результати лише підтвердили ефективність роботи штучного інтелекту: у першій групі ризик раптової смерті звівся до нуля, а в контрольній – померло 6 пацієнтів.

 

Підписуйтесь на новини InnoTech Ukraine 2017 в Facebook та VK!

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top