Вплив дронів: які зміни стануться в 6 галузях у 2017 році

05 Квітня 17Вплив дронів: які зміни стануться в 6 галузях у 2017 році

Вплив дронів: які зміни стануться в 6 галузях у 2017 році

Революція, яку спричинила поява дронів, торкнулася багатьох галузей, від сільського господарства до кінематографу. Масштаби застосування дронів ще не є настільки великими, але незабаром деякі галузі зміняться саме через них.

1. Галузь ігор і спорту

Минулого року дрони використовували для зйомок спортивних змагань. У майбутньому вони стануть у нагоді в перегонах і стрілянині. Крім цього, з'явився такий вид спорту, як дронбордінг. Суть його проста: трос прив'язують до дрону, який тягне людину по снігу чи воді.

2. Медицина

Доставка невеликих вантажів на малі відстані стає дедалі популярнішою. Скажімо, в Руанді з'явилася можливість надсилати необхідні біоматеріали у медичні установи дронами. Дронів також застосовують безпосередньо в межах лікарень для доставки медикаментів.

3. Галузь рятувальних операцій

Дронів задіюють у пошуково-рятувальних місіях. Зазвичай це стосується важкодоступних місцевостей, куди вертольоти не долітають.

Нещодавно їх взяли на озброєння пожежні служби. Дрони оснастили спеціальними камерами, які передають сигнали про пожежі та їхні масштаби до командних пунктів.

4. Галузь охорони правопорядку

Існує проблема використання дронів у шпигунстві та нелегальних зйомках. Протидіятимуть цьому стартапи. Вони розроблятимуть нові засоби боротьби з цими правопорушеннями. Дрони патрулюватимуть небом, відстежуючи небезпечні безпілотні апарати.

5. Галузь розваг і мистецтва

Виступ Lady Gaga став яскравим прикладом використання дронів у якості елементів концерту. Безпілотники стали частиною світлотехнічного шоу виконавиці. Згодом прикладів незвичайного використання дронів з`являтиметься дедалі більше.

6. Галузь логістики

Служби доставки дедалі частіше використовують дронів у якості повноцінних працівників компанії, адже при невеликих витратах вони здатні ефективно контролювати роботу на виробництвах. Багато компаній давно мають намір повністю автоматизувати систему роботи на складах. Тут стануть у нагоді дрони-контролери та дрони-учасники мережі поставок.

Можливо, саме дрони дадуть поштовх розвитку зазначених галузей цього року. Що частіше їх впроваджуватимуть на виробництвах і зніматимуть зайві юридичні обмеження, тим продуктивнішими стануть робочі процеси, адже дрони мають всі шанси невдовзі вирішувати безліч завдань.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top