Розумні ліки, штучна шкіра, ДНК-роботи – що ще нового в медицині?

26 Вересня 16Розумні ліки, штучна шкіра, ДНК-роботи – що ще нового в медицині?

Розумні ліки, штучна шкіра, ДНК-роботи – що ще нового в медицині?

Упровадження передових технологій у галузь охорони здоров'я дає можливість підняти медичні послуги на якісно новий рівень. Розумні лінзи, штучна шкіра, пігулки, що доставляють ліки до конкретного органу, розвиток генної інженерії – схоже, незабаром вчені разом з лікарями винайдуть спосіб вилікувати найтяжчі захворювання та значно продовжити людські життя. Нижче до вашої уваги добірка найцікавіших інноваційних проектів, які можуть внести значні зміни в галузь медицини вже найближчим часом.

Грошове заохочення вести здоровий спосіб життя

Співпраця страхової фірми Oscar Health і виробника переносних гаджетів Fitbit переросла в цікавий проект: користувачі розумного браслета чи іншого пристрою можуть надсилати дані про свої досягнень представникам Oscar Health, і їх рахунок поповнюватиметься на $1 за кожну успішно досягнену мету. 

Допомога пацієнтів у вивченні дії ліків

Спеціальна спільнота пацієнтів Patientslikeme.com надає фармацевтичній компанії AstraZeneca дані про ефективність тих чи інших медикаментів. Таким чином, компанія може вдосконалювати свої препарати залежно від відгуків пацієнтів.

Тестування препаратів на штучній шкірі та біоматеріалах

Нарешті товариство з захисту тварин зможе зітхнути з полегшенням – замість експериментів над тваринами фахівці тестуватимуть косметичні препарати та ліки на штучних зразках людської шкіри та інших біоматеріалах. 3D-друком синтетичної шкіри та життєздатних клітин печінки займається компанія Organovo. Вона вже домовилася про постачання витратних тестових матеріалів з компаніями L’Oreal, Merch і т.д.

Технології для дистанційного моніторингу стану здоров'я пацієнта

Компанії Boehringer Ingelheim і Sutter Health вирішили реалізувати спільний проект з впровадження передових цифрових технологій до осель пацієнтів, завдяки чому лікарі матимуть змогу стежити за станом здоров'я користувачів у режимі реального часу.

Розумні лінзи для діабетиків

Компанія Novartis уклала партнерську угоду з Google, що дасть змогу вивести на ринок розумні контактні лінзи. Унікальна оптика, створена Google ще два роки тому, допоможе контролювати рівень цукру в крові та повідомлятиме користувача, що рівень глюкози перевищує норму.

Вивчення причин виникнення захворювань

Компанія Human Longevity Inc. і представники Клівлендської клініки розпочали співпрацю для детальнішого вивчення людських генів. Це дасть можливість краще розуміти схильність певних людей до тих чи інших захворювань.

Терапія, що продовжує життя

Підрозділ Google – Calico – планує співпрацювати з компанією Abbvie з метою розробки терапевтичних методів збільшення тривалості людського життя.

Доставка ліків за допомогою розумних пігулок

Компанія Pfizer спільно з ізраїльськими фахівцями, які розробляють ДНК-роботів, створює розумні пігулки, що доставляють ліки безпосередньо до ураженого хворобою органа. Таке лікування є ефективнішим, особливо у випадку боротьби з раковими клітинами.

Рішення для отримання актуальних даних про здоров'я органа 

Розумні ліки, штучна шкіра, ДНК-роботи – що ще нового в медицині?

Организации Otsuka Pharmaceuticals и Proteus Digital Health создали таблетки с датчиком, который связан с умным носимым микрогаджетом. Таким образом, пациент сможет принимать лекарство и узнавать актуальную информацию о состоянии здоровья органа.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top