Українські розробники створили кулінарного робота-порадника у вигляді яйця

12 Жовтня 16Українські розробники створили кулінарного робота-порадника у вигляді яйця

Українські розробники створили кулінарного робота-порадника у вигляді яйця

Було створено робочий прототип пристрою для розумної кухні під назвою HelloEgg. Гаджет має штучний інтелект і призначений для допомоги у приготуванні їжі в режимі реального часу. Управляється кухонний асистент голосовими командами. У рідкісних випадках, коли він не здатен щось вирішити самостійно, налагоджує зв'язок з командою підтримки.

HelloEgg зконструйовано у вигляді яйця, його верхню частину оснащено дисплеєм, який демонструє відеозаписи кулінарних уроків чи «мигає оком». Завдяки електронному оку, яке у пристрою одне, він висловлює безліч емоцій для розваг людини.

З HelloEgg можна також поспілкуватися на теми, що не стосуються кулінарії. Гаджет до того ж має функцію трансляції музики зі спеціалізованих сервісів, приміром, Spotify.

Створила кулінарного помічника компанія RND64, яка офіційно зареєстрована в США, але має центр розробки в Києві. Ця компанія є членом української групи ZeoAlliance. У RND64, крім HelloEgg, на рахунку є й інші реалізовані проекти, яких більше 40.

Масове виробництво гаджета займе ще близько півроку, але вже зараз приймаються попередні замовлення, доставка яких здійснюватиметься у 2017 році.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top