Технології майбутнього автомобільної індустрії

16 Травня 17Технології майбутнього автомобільної індустрії

Технології майбутнього автомобільної індустрії

Провідні світові автоконцерни активно працюють над максимальним комфортом і безпечністю автомобілів, які вони випускають. Впродовж останніх років визначилися п'ять технологій, що стрімко розвиваються, позбавляючи водія практично усіх труднощів поїздки.

Автопілот

Аналітики прогнозують розвиток технології автопілоту. Скажімо, влада Японії склала план, за яким до 2030 року кількість автопілотних машин має зрости до 25%.

Представники американського міністерства транспорту відзначили, що в разі 100-відсоткового переходу на самоврядні автомобілі країна заощадила би близько 340 мільярдів доларів від втрат у дорожніх пригодах. В цьому полягає головна перевага автопілоту – зменшення кількості жертв ДТП.

Car-to-Car і Vehicle-to-Vehicle

З метою розпізнавання об'єктів на дорогах автопілотними автомобілями, розробники активно працюють над технологіями безпечної взаємодії з усіма учасниками дорожнього руху. Найпоширеніші – Car-to-Car і Vehicle-to-Vehicle, а також Vehicle-to-Everything і Vehicle-to-Infrastructure.

Як це працює? Автономна система отримує інформацію від усіх сенсорів автомобіля власника та машин, які перебувають поблизу. Система не тільки радить водієві, як їхати, але й сама здатна прийняти рішення про подальші маневри.

5G

Автопілотний автомобіль з 4G, приймаючи рішення зупинитися, проїде ще щонайменше півтора метри. Це пов'язано з часом відгуку 4G і подальшим зверненням машини до системи гальмування.

5G дасть зменшить цю відстань до 2,45 сантиметрів завдяки миттєвій реакції системи гальмування та швидкому, в порівнянні з 4G, відгуку.

Штучний інтелект

Автоконцерн General Motors планує впровадити технології ШІ до своїх автомобілей. Приміром, серед найближчих намірів – задіяти властивості суперкомп'ютера Watson від компанії IBM.

Виробники активно створюють платформу, яка би запам'ятовувала інформацію про переваги водія, аналізувала би її та пропонувала необхідні сервіси на шляху.

AR-технології

AR-технології здатні перетворити звичайне водіння на інтуїтивно-зрозумілу діяльність. Наприклад, на лобовому склі AR-індикатори показуватимуть різну інформацію про корки, погоду, найближчі заправки та багато іншого.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top