Роль робототехніки в будівельній індустрії

05 Липень 17Роль робототехніки в будівельній індустрії

Роль робототехніки в будівельній індустрії

У 21 столітті будівельна індустрія перебуває в кризовому стані, попри те, що оцінюється в 10 трильйонів доларів. Скажімо, в Америці близько 200 тисяч робочих місць для будівельників досі вакантні.

Щоб змінити ситуацію, слід впроваджувати нові технології, а саме використовувати таких роботів, як дрони, автоматизовані каменярі та збирачі.

Дрони досить перспективні в будівельній індустрії. Для інспекцій великих будівельних майданчиків потрібно кілька днів для цілої команди людей, в той час як безпілотники здатні це зробити за кілька годин під керівництвом одного оператора.

Whitaker Contracting Corporation – компанія, яка вже застосовує дрони в будівельних роботах. Вона задіює квадрокоптера для оцінки будівельних запасів на локації. Тепер це займає не два дні, як раніше, а лише 10 хвилин.

У 2015 році австралійська компанія Fastbrick Robotics створила робота-муляра Hadrian X, який вміє класти цеглу зі швидкістю 1000 штук на годину.

За рік пристрій модернізували, зробивши його пересувним. Тепер Hadrian X будує будинок середніх розмірів за три доби, якщо не менше. Це перевищує продуктивність людини в 20 разів.

Роль робототехники в строительной индустрии

У Швейцарії група інженерів розробляє перший у світі будинок, який повністю збудують за сучасними технологіями, такими як 3D-прінтинг і робототехніка.

Проект будівлі DFAB House з 3 поверхів підготують у Дюбендорфі. Саме там застосують новітні будівельні технології.

Головним інструментом на будівництві буде робот. Його висота два метри, а пересувається він на гусеницях. Основна його діяльність – виготовлення великих каркасів зі сталевих прутів для бетонних конструкцій. Робот здатен створювати різні форми каркасів з декількома контурами. Усередину кожного заливається бетонна суміш, яка не проливається через наявність безлічі прутів в каркасах.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top