Роботизовані камери Google допоможуть швидко оцифровувати визначні витвори мистецтва

20 Травня 16Роботизовані камери Google допоможуть швидко оцифровувати визначні витвори мистецтва

Роботизовані камери Google допоможуть швидко оцифровувати визначні витвори мистецтва

Розробники Google створили роботизовані камери для якісного оцифрування визначних витворів мистецтва. Віртуальні версії картин у високій роздільній якості виставлятимуть на безкоштовному сервісі Google Cultural Institute.

Процес оцифрування полотна доволі простий: оператору слід вказати межі витвору мистецтва і Art Camera самостійно переміститься периметром картини, автоматично завантажуючи отримані зображення на сервер Google. Завершивши процес зйомки, система поєднає всі отримані кадри, формуючи єдину картину високої роздільної якості.

Презентаційний ролик про процес роботи такої камери демонструє, що оцифрована версія картини максимально точно відображає колір, стиль накладання мазка та фактуру полотен. Art Camera робить невидиме видимим, дозволяючи роздивитися найдрібнішу деталь витвору мистецтва, який може перебувати в музеї на іншому кінці світу.

 

Висока деталізація та чіткість зображення досягаються завдяки методу гігапіксельної зйомки. Art Camera також має сонар і лазерний помічник автофокуса.

Розробники Google розповіли, що їм вдалося досягнути швидкісного оцифрування полотен. Якщо раніше зйомка картини розміром 1 м x 1 м займала цілий день, то тепер процес триває лише півгодини. Однак наразі арт-камери не здатні знімати занадто великі полотна та тривимірні об'єкти. Тому грандіозні інсталяції та витончені скульптури в Інституті культури Google поки що нез'являться.

Сьогодні компанія випустила 20 роботизованих камер, які зможуть безкоштовно працювати в декількох відомих музеях. Завдяки цьому незабаром віртуальні галереї ресурсу Google Cultural Institute демонструватимуть світові шедеври у високій роздільній якості. До речі, на сайті вже представлені роботи Моне, Сіньяка та інших великих художників.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top