Проект graham, або як вижити в автокатастрофі

26 Липень 16Проект graham, або як вижити в автокатастрофі

Проект graham, або як вижити в автокатастрофі

Людина по мірі еволюції настільки змінилася, що постійно потребує комфортніших умов. Але водночас стала менш пристосованою до певних життєвих обставин. Не кажучи вже про падіння в яр або автомобільні аварії.

Подушки безпеки та ремені в машині пом'якшують удари, але не здатні повністю захистити. Австралійська Комісія з транспортних пригод вирішила створити тіло, здатне пережити автомобільну аварію. У команді зібралися вчені, медики, комп'ютерні художники та дизайнери. Проект назвали Graham, і створена ними людина отримала таке ж ім'я.

Розробляючи модель людини, здатну вижити в аварії, модифікували найвразливіші зони: мозок, череп, обличчя, шию, грудну клітину, шкіру, коліна, ноги.

Всі ділянки тіла змінювали окремо. Череп робили щільнішим і зі значним вмістом цереброспінальної рідини. Голова стала схожою на мотоциклетний шолом.

Під час аварії найбільше потерпає обличчя, тому його спробували заховати в масивному черепі: очей і носа майже не видно через жирову тканину.

Шкіра стала щільнішою, ребра потовщеними, а грудна клітина набула бочкоподібної форми. Ребра покликані амортизувати удари.

Ущільнили також кінцівки, оскільки вони є особливо вразливими частинами тіла людини. Додали зв'язок і суглобів на гомілки, щоб витримували навантаження.

Творці Грема вважають його освітнім інструментом, покликаним демонструвати доцільність тих чи інших додаткових систем безпеки, які встановлюються у машинах і захищають нас від негативних факторів за умов небезпечної ситуації.

Подивитися на Грема  можна у Бібліотеці штату Вікторія, куди він приїде 8 серпня, а потім вирушить мандрувати Австралією та іншими країнами.

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top