Нідерландські студенти створили перший у світі біорозкладний автомобіль

16 Серпня 17Нідерландські студенти створили перший у світі біорозкладний автомобіль

Нідерландські студенти створили перший у світі біорозкладний автомобіль

Студенти з Технологічного університету Ейндховена представили автомобіль, виготовлений з біоматеріалів: льняного волокна та полімеру на цукровій основі, що розкладаються.

Унікальний автомобіль назвали Lina. Він важить 310 кг, а максимальна швидкість становить лише 50 км/год. В якості джерела живлення виступає традиційний акумулятор, заряду якого стає на 100 км. Щоб зміцнити пластик з цукру, його з обох сторін армували лляною обшивкою. Міцність кузова інноваційного автомобіля практично така сама, як у аналогів, створених зі звичайного пластика.

Конструкція Lina містить лише кілька елементів з традиційних матеріалів. Це акумулятор, колеса та деталі підвіски.

Innotech Ukraine. Нідерландські студенти створили перший у світі біорозкладний автомобіль

Природно, біорозкладаний автомобіль має свої недоліки. Зокрема, недовговічність, крихкість і високу жорсткість. Однак студенти сподіваються, що біорозкладні компоненти використовуватимуть у створенні бамперів, крил і капотів машин, адже саме вони найчастіше страждають після аварій і вимагають заміни. Інші деталі можуть бути виготовлені зі стійкіших матеріалів.

Автомобілю належить пройти кілька тестових випробувань. За умов позитивного результату технологія створення кузова з цукрового пластика та льняного волокна стане новим трендом у виробництві «зелених» авто.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top