Наталя Березовська: «Чим більша можливість інвестування – тим вищий її ризик»

28 Квітня 17Наталя Березовська: «Чим більша можливість інвестування – тим вищий її ризик»

Наталя Березовська: «Чим більша можливість інвестування – тим вищий її ризик»

«Почуття, яке має виникнути між інвестором і стартапом, – це щось на кшталт закоханості», – переконана СЕО інвестиційно-керуючої компанії D2N8 Ventures і співзасновник UAngel Наталя Березовська.

На форумі InnoTech 2017 Наталя була спікером конференції, після якої ми провели з нею бліц-інтерв'ю про інвестування у стартап-проекти та майбутнє українських венчурних фондів.

Журналіст – Яніна Воловик (Smile-Expo)

Спікер – Наталя Березовська

Я. В.: Інвестувати у стартап – це ризик чи можливість?

Н. Б.: Привабливість у тому, що ризик і можливість – це дві сторони однієї медалі. Звісно, це завжди величезний ризик, але в цьому й полягає можливість. Чим вона більша – тим вищий ризик. Тому ці два поняття невід’ємні одне від одного.

Я. В.: Які головні критерії вибору стартапу для інвестора?

Н. Б.: Про це є безліч інформації. Існує навіть деякий ranking критеріїв, на які інвестори зважають. На мою думку, важливими є ринок, бізнес-план, якісне резюме команди – тобто всі раціональні складові. Почуття, яке має виникнути між інвестором і стартапом, – це щось на кшталт закоханості. Вона повинна відбутися. Закоханість та спалах – це найголовніше, мені здається.

Я. В.: Яким ви вбачаєте розвиток венчурних фондів в Україні?

Н. Б.: Існує думка, що стартапи приходять туди, де є гроші, а не навпаки. Чому Кремнієва долина розквітла? Тому що найкращі інтелекти їхали туди, де була висока ймовірність знайти фінансування. Я вважаю, після оприлюднення нашими депутатами електронних декларацій ми всі зрозуміли, що гроші в Україні є. Тому майбутнє венчурних фондів в Україні багатообіцяюче. Вони потребують лише мотивації для інвестування в інноваційні компанії та сприяння їхньому розвитку.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top