Компанія Airbus: безпілотний літальний автомобіль – це реально

10 Березня 17Компанія Airbus: безпілотний літальний автомобіль – це реально

Компанія Airbus: безпілотний літальний автомобіль – це реально

Компанія з виробництва авіатехніки Airbus на Женевському автосалоні презентувала відеодемонстрацію власного концепту безпілотного літального автомобіля.

Проект отримав назву Pop.Up. Замовити послугу електрокара легко – через мобільний додаток. Сідаючи в машину, на лобовому склі пасажир бачить систему доповненої реальності, яка працюватиме відповідно до його потреб і навіть настрою. До слова, від індикатора настрою залежить освітлення в салоні машини. За управління системою Pop.Up відповідає штучний інтелект.

Компанія Airbus: безпілотний літальний автомобіль – це реально

Коли авто приїде на спеціалізовану стоянку для електрокарів, до його верхньої частини прикріпиться великий квадрокоптер. Тобто вийде капсула з пасажиром всередині. Такі безпілотні літальні машини доставлятимуть людей в будь-яке місце повітрям. За планами розробників, це має зменшити трафік на дорогах. Платформу з колесами, що залишилася на стоянці, задіють для іншого пасажира.

Під час роботи над проектом компанія співпрацювала з італійськими дизайнерами з фірми Italdesign. Раніше її представники працювали з проектами Volkswagen Golf, BMW, Alfa Romeo та інших виробників авто.

Наразі інформація про реалізацію концепту та його вартість невідома. За словами директора Airbus, робочий прототип вийде наприкінці 2017 року.а.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top