Коли засновник проекту не соромиться працювати посудомийкою. Інтерв'ю з засновником «Стартап-кухні» Катериною Дьяченко

07 Грудня 16Коли засновник проекту не соромиться працювати посудомийкою. Інтерв'ю з засновником «Стартап-кухні» Катериною Дьяченко

Коли засновник проекту не соромиться працювати посудомийкою. Інтерв'ю з засновником «Стартап-кухні» Катериною Дьяченко

5 жовтня ми відвідали київське антикафе «Циферблат» під час зйомок фіналу «Стартап-кухні» – українського реаліті-шоу про підприємців-початківців і інвесторів. З моменту зйомок першої серії минуло майже два місяці.

Впродовж сезону автори стартапів демонстрували вміння продати свою ідею та налагодити прибутковий бізнес. Знімали в ресторанах: в кожній серії молоді підприємці мали не лише скласти психологічний портрет інвестора, але й замовити йому відповідне блюдо.

Команди, що дісталися фіналу, отримали складніше завдання – приготувати страву самостійно з обмеженого набору продуктів.

Коли засновник проекту не соромиться працювати посудомийкою. Інтерв'ю з засновником «Стартап-кухні» Катериною Дьяченко - 1

Якби ми не знали, куди потрапили, подумали би, що це зйомки кулінарного шоу в дусі «Пекельної кухні». Команди торгувалися між собою, вимінюючи масло на спеції, а бекон на помідори.

Засновник проекту – Катерина Дьяченко – зустрічала інвесторів, які спізнилися, відносила гори посуду в підсобку «Циферблату», ретельно вимивала його в «Фейрі». Вільна хвилина, коли Катерина поспілкувалася з нами на диктофон, припала саме на кінець зйомок, коли працівники «Циферблату» просили операторів закруглятися, а брудного посуду залишалася ще ціла гора. Якби ми опублікували аудіозапис інтерв'ю, фоном лунав би звук пінливої води.

Коли засновник проекту не соромиться працювати посудомийкою. Інтерв'ю з засновником «Стартап-кухні» Катериною Дьяченко - 2

Інтерв'юер: InnoTech (IT);

Спікер: Катерина Дьяченко (К.Д.).

IT: Ви завершили знімати перший сезон «Стартап-кухні». Чи буде другий?

К.Д.: Так, ми плануємо робити другий сезон, але ще не визначилися з містом і датою старту.

IT: А як взагалі виникла ідея цього проекту? З чого все почалося?

К.Д.: Як підприємець, я чудово розумію, з чим стикаються мої колеги. Вони повинні продавати свої продукти, залучати інвестиції, піаритися – привертати увагу до себе, до своїх проектів. Тому мені захотілося чимось допомогти.

Як я можу це зробити? Власне, я ще й журналіст у відставці ... Починала з журналістики, потім працювала в інвестиційному бізнесі, в PR, була PR-менеджером венчурного фонду, PR-менеджером одного українського проекту, просувала портфельні проекти венчурного фонду. Загалом, я розумію, що це таке, і розумію, як виводити проекти на ринок. Ось тому виникла ідея допомогти молодим підприємцям.

Але я би не впоралася сама, якби не команда однодумців. Оператори, звукорежисери, ведучі. Ви їх зараз бачите в одному образі - а насправді кожен з них займається абсолютно різними напрямками. Приємно, що в нашій команді вже 10 осіб.

IT: Як довго формувалася команда та чи складно було зібрати її? Скільки часу минуло від самої ідеї до повної комплектації колективу?

Коли засновник проекту не соромиться працювати посудомийкою. Інтерв'ю з засновником «Стартап-кухні» Катериною Дьяченко - 3

К.Д.: Насправді, все просто. Ідея з'явилася десь наприкінці липня. Я поспілкувалася з хлопцями, яких знала. Дехто працює на зйомках, дехто – монтажери та технічні працівники – за кадром. Нас вже стало четверо. Потім долучилася ведуча Аня, а потім Діма-Сергій-Саша.

Найцікавіше, що нам допомагають в організаційних роботах команди, які беруть участь в проектах.

IT: Давайте тепер про них. Чи є у Вас серед учасників фаворити?

К.Д.: Особисто у мене? Мені подобаються всі наші учасники. Якщо маю можливість допомогти, я це роблю для всіх.

IT: Ви залучили компанію Microsoft у якості помічника, так?

К.Д.: Так. Ми співпрацюємо з Андрієм Бурлуцьким – представником Microsoft, який працює, якщо не помиляюся, на 15 кран (Андрій Бурлуцький – керівник відділу продажів Microsoft, напрямок Office – ред.). На зйомку, на жаль, він не зміг приїхати.

IT: А в чому конкретно полягає ваша співпраця?

К.Д.: Вони нагороджуватимуть  переможців, яких оберуть судді. Але нагородження відбудеться трохи пізніше.

IT: Чи дозволите Вас сфотографувати поза кухнею?

К.Д.: Так, але краще тут. Ми ж «Стартап-кухня».

IT: Тобто Ви не проти, якщо ми розмістимо фото, як ви миєте посуд?

Звісно, ні! 

Коли засновник проекту не соромиться працювати посудомийкою. Інтерв'ю з засновником «Стартап-кухні» Катериною Дьяченко - 4

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top