Якими будуть світлофори майбутнього?

21 Червень 17Якими будуть світлофори майбутнього?

Якими будуть світлофори майбутнього?

У Сінгапурі вчені з Агентства науки, досліджень і технологій розробляють алгоритм для віддаленого регулювання руху на дорогах. Особливо на перехрестях. Вони пропонують замінити стандартні світлофори на сигнальні маячки на автомобілях.

Пристрої аналізуватимуть швидкість машин і відстань до перехресть. Транспортні засоби передаватимуть цю інформацію до однієї системи на будь-якому перехресті. Що робитиме алгоритм? Він сформує оптимальну траєкторію для безпечного пересування. Таким чином, машини не зупинятимуться, а в залежності від ситуації, гальмуватимуть або набиратимуть швидкість.

За основу взято принцип адаптивної сили відштовхування. Він полягає в наступному: чим ближче машини на перехрестях, тим більше вони відштовхуються. Відповідно, швидкість автомобілів також відрізняється.

Під'єднуватимуть такі датчики безпілотні транспортні засоби, автомобілі з автономною системою гальмування та прискорення. Маячки встановлюватимуть поетапно: спочатку зі світлофорами, згодом повністю замінять останні на нові пристрої.

Серед компаній, що тестують свої автомобілі у взаємодії зі світлофорами, є Audi. Зараз інженери досліджують машини на розпізнавання зміни кольору з червоного на зелений.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top