Які спеціальності в політесі варто освоїти сьогодні, щоб завтра не залишитися без роботи?

01 Листопада 16Які спеціальності в політесі варто освоїти сьогодні, щоб завтра не залишитися без роботи?

Які спеціальності в політесі варто освоїти сьогодні, щоб завтра не залишитися без роботи?

Галузь біотехнологій повільно, але впевнено розвивається. Приріст ринку в цій галузі з 2012 року склав 2,2%. Бюро трудової статистики США вирішило проаналізувати спеціальності в біотехнології, які користуватимуться попитом найближчим часом. Перелік головних професій наводимо нижче.

Топ-5 фахівців біотеху, які матимуть попит за 8 років:

1. Генетичний консультант

Ці фахівці досліджують тести ДНК на предмет спадковості певних хвороб. Професіонали цієї галузі потрібні в лікарнях для надання консультацій медикам і пацієнтам. За прогнозами аналітиків, послуг генетичних консультантів за 8 років потребуватимуть на 29% більше, ніж сьогодні.

2. Інженер-біомедик

Ці професіонали загалом спеціалізуються на створенні медичних інструментів і пристроїв, частину з них задіяно в медико-біологічних дослідженнях, а частина працює в фармацевтичних компаніях. За 8 років потреба в біомедіках зросте на 23%.

3. Медлаборант і медтехнік

Які спеціальності в політесі варто освоїти сьогодні, щоб завтра не залишитися без роботи?

Медтехніки та медлаборанти працюють над різноманітними тестами. Більшість фахівців працюють у звичайних лікарнях, однак деякі з них влаштовуються на роботу в діагностичні центри. Потреба в медтехніках і медлаборантах зросте до 2024 року на 16%.

4. Медичний науковий співробітник

Це і дослідники пухлинних захворювань, і нейробіологи, і токсикологи, інші наукові співробітники. Більшість з них працює при університетах, в лікарнях, і лише 3% задіяні в медичних дослідженнях. Впродовж найближчих 10 років кількість таких вакансій зросте на 8%.

5. Біохімик і біофізик

Вчені, які вивчають процеси життєдіяльності організмів, найчастіше задіяні в галузі наукових досліджень, працюють при університетах, рідше влаштовуються у фармацевтичні компанії. У 2024 році таких фахівців знадобиться на 8% більше, ніж зараз.

Крім того, у 2024 році на 6% зросте потреба в кваліфікованих епідеміологах, на 5% більше знадобиться біотехніків, на 4% зросте кількість робочих місць для мікробіологів, зоологів і зообіологіі, на 2% зросте попит на хіміків-технологів.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top