Інноваційний простір HUB 4.0 – один з провідних майданчиків країни для просування українських стартапів

11 Травня 17Інноваційний простір HUB 4.0 – один з провідних майданчиків країни для просування українських стартапів

Інноваційний простір HUB 4.0 – один з провідних майданчиків країни для просування українських стартапів

Щодня в Україні з`являються нові майданчики, чия діяльність спрямована на розвиток стартап-індустрії. У Києві провідним центром з просування українських інновацій вважається HUB 4.0, який активно працює з інноваторами.

HUB 4.0 був учасником виставки-форуму InnoTech Ukraine 2017, де ми поспілкувалися з керівником проекту «Галерея інновацій» Ярославом Бітієвим про представлені розробки, співпрацю зі стартапами та плани компанії на майбутнє.

Журналіст – Яніна Воловик (Smile-Expo)

Спікер – Ярослав Бітієв

Інноваційний простір HUB 4.0 – один з провідних майданчиків країни для просування українських стартапів

Я. В.: У чому особливість HUB 4.0?

Я. Б.: Унікальним напрямком діяльності HUB 4.0 є «Галерея інновацій» – майданчик, де українські розробники мають нагоду максимально яскраво та водночас абсолютно безкоштовно заявити про себе. Зі свого боку HUB 4.0 не лише надає можливість для демонстрації проектів у своєму просторі, але й залучає інші канали комунікації. Скажімо, у своїх пабліках, у соціальних мережах і на заходах за участі HUB 4.0 просуваємо українські розробки, щоб якомога більше українців дізналося про інноваційні відкриття.

Я. В.: Що ви представили на виставці InnoTech?

Я. Б.: Кожен відвідувач InnoTech Ukraine має можливість ознайомитися з наступними експонатами «Галереї інновацій» HUB 4.0:

• Cardiomo – девайс для контролю за станом здоров'я рідних і близьких на відстані з використанням смартфону та пристрою;

• «Назвичас» – інноваційний настільний годинник, який показує час словами, демонструє повідомлення з соціальних мереж, температуру навколишнього середовища;

• Braille Teach – інтерактивна іграшка для дітей з проблемами зору для вивчення шрифту Брайля в ігровій формі;

• Raccoon.Clip – компактний пристрій для геймінгу та взаємодії з віртуальною і доповненою реальністю.

Я. В.: Які розробки плануєте представити в HUB 4.0 найближчим часом?

Я. Б.: Ми розпочали діяльність у 2015 році. Впродовж цього часу на нашому майданчику було близько 30 проектів. «Галерея інновацій» – це живий проект, який постійно зростає та розвивається.

Складно передбачити проекти, які будуть представленими завтра, оскільки це щоденна робота. Звісно, є певні плани щодо зміни експозицій, але ми завжди намагаємося тримати інтригу, щоб нашим резидентам було цікаво нас відвідати.

Я. В.: Чи співрпацюєте ви зі стартаперами та чи сприяєте розвитку їхніх проектів?

Я. Б.: Безумовно, ми працюємо з представниками стартапів. Наприклад, сьогодні тут, на InnoTech Ukraine, представляємо саме стартап-проекти. Два з них – це переможці регіонального туру міжнародного конкурсу «Золотий байт», за результатами якого розробники отримали подарункові сертифікати від HUB 4.0. Тому ці роботи представлені не лише на нашому майданчику, але й беруть участь сьогодні з нами на InnoTech.

Я. В.: Якими з представлених пристроїв користуєтеся особисто?

Я. Б.: Цих пристроїв наразі немає у відкритому продажі, тут представлено тільки прототипи. Хотів би виокремити Cardiomo, бо розумію, що в кожного з нас є батьки, бабусі та дідусі, тому пристрій, який контролює стан здоров'я близьких, є актуальним для кожного. Думаю, щойно пристрій надійде до продажу, з'явиться чимало охочих придбати його, і я також.

Я. В.: Чи плануєте розширювати географію HUB 4.0?

Я. Б.: Звісно, концепція розвитку HUB 4.0 передбачає зростання. Участь нашого майданчику не тільки в столичних івентах, але й на заходах в інших містах України, є красномовним свідченням моїх слів. Зрозуміло, зупинятися не можна, слід постійно рухатися вперед, тому ми розглядаємо можливість зростання не тільки в межах України, але й плануємо вийти на міжнародний ринок в контексті просування українських інновацій.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top