Facebook провела перші тестування автономного інтернет-апарату

04 Липень 17Facebook провела перші тестування автономного інтернет-апарату

Facebook провела перші тестування автономного інтернет-апарату

У травні цього року безпілотник Aquila з функцією поширення Інтернету у важкодоступній місцевості здійснив своє перше успішне тестування. Розробляла цей пристрій компанія Facebook.

Завдяки радіорелейному передавачеві один апарат здатен поширювати Інтернет на локацію від 40 до 80 км2 зі швидкістю 30 Гбіт/сек.

У розробці Aquila використовували композитні матеріали за схемою «літаючих крил» з розмахом 28 м. Потужність безпілотного апарату – 5000 Вт. Акумуляторні батареї забезпечують працездатність безпілотника на 14 годин.

Перший політ відбувся у червні. Спочатку планували політ безпілотника в повітрі тривалістю до 30 хвилин, але фахівці під час випробувань не виявили жодних перешкод продовжити тестування пристрою. У підсумку Aquila злетів на 655 м. На жаль, під час посадки права консоль крила безпілотника потерпіла від ушкодження.

Розробники проаналізували ситуацію та з`ясували причину проблемної посадки. Це був опір, який різко зростав.

Інженери Aquila планували політ за умов швидкості вітра до 3,6 м/с, але апарат потрапив до зони з поривами в 9,3 м/с. Через це безпілотник різко знизився, щоб повернутися на траєкторію для посадки. Тому й виникло навантаження на крило, яке постраждало.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top