Електронне тату, біопротез, екоплитка: які інновації отримали нагороди на фестивалі SXSW 2017

10 Квітня 17Електронне тату, біопротез, екоплитка: які інновації отримали нагороди на фестивалі SXSW 2017

Електронне тату, біопротез, екоплитка: які інновації отримали нагороди на фестивалі SXSW 2017

Щороку в США проходить фестиваль South by Southwest, на якому нагороджують розробників найцікавіших інноваційних пристроїв. Цього разу переможцями стали «дуже дивні хлопці». Принаймні, так кажуть представники рекламних агенцій. Що то за хлопці та що вони винайшли – далі в огляді.

8 найдивовижніших інноваційних пристроїв з SXSW 2017

1. DuoSkin – електронне татуювання

Це найвидатніший винахід, про який раніше ми знали лише з фантастичних оповідань і фільмів. Тимчасове електронне тату робиться з фольги плоттером. Воно здатне керувати різноманітними пристроями, отримувати дані про стан здоров'я, надавати інформацію, яку зчитують інші пристрої.

Унікальний мікс прикраси та кишенькового пристрою представили співробітники MIT.

2. PRIME Needle Free Injector – шприц без голки

Цей пристрій вводить ліки без голки завдяки технології впорскування спрямованого тонкого струменю, який проходить через шкіру. А унікальне ПЗ гаджета дає можливість контролювати власне самопочуття.

Розробник інновації – компанія Portal Instruments.

3. Holoplot Wave Field Generator – генератор хвильового поля

Цей пристрій скеровує звукові потоки, підсилюючи чи концентруючи їх в одній зоні. Все це – завдяки зручному додатку на планшеті чи смартфоні.

Винахід належить Holoplot GmbH.

4. V3 від Pavegen – плитка для вироблення електрики

Завдяки генераторам магнітної індукції тротуарна плитка здатна перетворювати енергію людей, які на неї наступають, на електрику. Частину виробленої енергії використовують для підсвічування власне плитки.

Розробник інновації – британська компанії Pavegen Systems.

5. BionicM – біонічний протез

Функціональний прототип протезу здатен повертати мобільність людям, що втратили ноги вище колін. Винахід перебуває на етапі розробки, проте є всі шанси, що готовий продукт допоможе людям з обмеженими можливостями нормально присідати, підніматися сходами та навіть бігати.

Біопротез розробляють вчені з лабораторії робототехніки JSK Університету Токіо.

6. Tilt Brush – віртуальний пензлик

З цим унікальним гаджетом з`являється можливість малювати у віртуальній реальності об'ємні зображення. В межах проекту Tilt Brush Artist in Residence розробку тестували відомі художники, дизайнери та навіть танцюристи. Виходили шедеври.

Винайшли цей приголомшливий арт-інструмент, звісно ж, у Google.

7. Halo 2 – слуховий апарат для iPhone

Цей кишеньковий пристрій дає змогу людям з відхиленнями слуху спілкуватися телефоном, слухати музику, розмовляти з Siri, переглядати відео та багато іншого. Слуховий апарат під`єднується до смартфонів, планшетів і розумних годинників з операційною системою iOS, а управління ним здійснюється спеціальним додатком TruLink.

Розробила новинку компанія Starkey Hearing Technologies.

8. 3Doodler Pro – функціональна 3D-ручка

Компактний інструмент для 3D-друку стане у нагоді архітекторам, інженерам, дизайнерам і художникам для швидкого створення якісних прототипів й оригінальних арт-об'єктів. Ручка працює з широким спектром витратних матеріалів.

Створила гаджет відома компанія 3Doodler.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top