Дрони вистежать людей у лісі

17 Лютого 16Дрони вистежать людей у лісі

Дрони вистежать людей у лісі

Квадрокоптер долає лісову місцевість на рівні людського зросту без сторонньої допомоги завдяки вченим зі Швейцарії. Розробники використали Parrot AR Drone 2.0 і квадрокоптер, який зібрали власноруч.

Аби не збитися зі шляху, нейромережа, яка керує дроном, звіряє зображення з камери 10 разів на секунду. По прямій робот рухається швидше. На поворотах він зупиняється й вирівнює своє положення до середини кадру.

Щоб натренувати нейромережу, на голові людини закріпили 3 камери. Одну направили донизу, дві інші – під кутом 30 градусів у протилежних напрямках. Так записали 7 різних маршрутів. Для тренувань вибрали 20 тисяч кадрів. Використовували їх таким чином, щоб алгоритм завжди скеровував на дорогу лісом.

Задля контролю правильності алгоритму зображення маршрутів і записи з потокових камер перевіряли. З’ясувалося, що нейромережа здатна визначати дорогу майже, як людина. Систему, яка успішно пройшла перевірки, почали тестувати на AR Drone. На комп’ютері працював алгоритм, який аналізував і відправляв команди. Для безпілотника запустили автономний режим алгоритму на бортовому комп'ютері.

 

 

Розробка може бути задіяною у пошуках заблукалих у лісі, оскільки польоти на великій висоті над землею є менш ефективними через ускладнену видимість у лісових хащах.

Для польотів в умовах з перешкодами спеціалісти лабораторії CSAIL із Масачусетського технологічного інституту запропонували систему прокладання шляху безпілотного апарата, який успішно пройшов тренування у створеному спеціально для цього «лісі» з підручних матеріалів.

 

За матеріалами: nplus1.ru

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top