DeepMind: ІІ навчився прогнозувати дії в майбутньому

26 Липень 17DeepMind: ІІ навчився прогнозувати дії в майбутньому

DeepMind: ІІ навчився прогнозувати дії в майбутньому

Фахівці компанії DeepMind винайшли новий вид ІІ з незвичайною функцією. Зараз штучний інтелект може використовувати власну «фантазію», щоб створити картинку найближчого майбутнього або планів своєї діяльності.

На сайті організації можна ознайомитися з оглядом такого планування на основі уяви ІІ. Тестувальники розповідають, що «агенти» I2A, які доповнені уявою, задіюють програмний код. Саме він допомагає штучному інтелекту приймати рішення про вірність припущень.

CEO DeepMind в одній зі своїх статей писав, що розвиток ІІ безпосередньо залежить від кодування таких здібностей людини, як цікавість, пам'ять і фантазія. «Агенти» I2A намагаються повторити їх.

Роботу алгоритму перевіряли на головоломці Sokoban. Суть гри в тому, що головний герой повинен ставити блоки в певні ніші. Забирати предмети назад неможливо. Один невірний крок - програш раунду. Розробники дозволили ІІ лише одну спробу для виконання цього завдання, тому за один раз він продумував усі можливі варіанти результату будь-якого руху. Тільки після цього ним приймалося будь-яке рішення.

«Агенти» I2A виявилися кращими, ніж звичайний штучний інтелект, оскільки навчилися орієнтуватися в завданнях набагато швидше. Дійсно, такий тип уяви далекий від людської, але все ж тестування доводять, що у ІІ неабиякі перспективи.

 

Підписуйтесь на новини InnoTech Ukraine 2017 в Facebook та VK!

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top