Чим більше смарт-технологій у будівельній індустрії – тим більше інвестицій

29 Листопада 17Чим більше смарт-технологій у будівельній індустрії – тим більше інвестицій

Чим більше смарт-технологій у будівельній індустрії – тим більше інвестицій

Будівельна індустрія незабаром може кардинально змінитися. Тепер замість традиційних підходів у будівництві, все частіше використовуються роботи-муляри, 3D-принтери і смарт-префабрикація. За інформацією WIRED, за цей рік у розумні будівельні технології було вкладено близько 375 мільйонів доларів.

Чому так відбувається?

Кількість робочих місць все ще величезна. Наприклад, в Америці ринок пропонує понад 200 тисяч вакансій будівельників. До того ж, щорічно витрати на будівництво збільшуються: у середньому тільки 2% від загального числа будівельних проектів вкладаються у виділені бюджетні кошти.

Щоб скоротити витрати і людські ресурси, придумують такі рішення, які змогли б автоматизувати будівельні процеси. Серед таких – дрони, роботи і розумні алгоритми.

Які є приклади рішень?

Автори проекту Katerra розробили систему, за якою житлові будинки збираються за технологією звичайного конструктора: на одній локації збираються готові стіни з вікнами і дверима, облаштовується техніка, проводиться електрика і таке інше. На реалізацію цього рішення компанія залучила 130 мільйонів доларів.

Неабияку зацікавленість викликає розробка ПО для будівельної галузі. Наприклад, стартап Procore – це спеціальні системи адміністрування проектів для всіх підрядників. До слова, ця компанія у 2016 році стала «єдинорогом».

Стартап Flux створює платформи для обміну інформацією між підрядниками, архітекторами, інженерами та дизайнерами. Ідея змогла залучити майже 40 мільйонів доларів.

 

Підписуйтесь на новини InnoTech Ukraine 2017 в Facebook та VK!

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top