Бездротові датчики вмонтують в тіло

09 Серпня 16Бездротові датчики вмонтують в тіло

Бездротові датчики вмонтують в тіло

Датчики, розміром не більші за рисове зерно, призначені для відстежування роботи нейронів у мозку людини і біонічного протезування, створили американські фахівці з Каліфорнійського університету Берклі. Датчик використовує п'єзокристал для відображення ультразвукових імпульсів, збирає їх і перетворює на енергію. Раніше використовували радіохвилі в нейронних мікроімплантатах, але ультразвук виявився кращим провідником.

Під час експерименту на щурах з'ясувалося, що імплантати здатні зберігати та передавати дані. Зараз розмір імплантата становить 3 мм, але фахівці намагаються зменшити його до 50 мікронів завширшки. Тоді організм швидше адаптуватиметься до них.

Датчик планують застосовувати в електростимуляціях при епілепсії, для управління протезом і контролю над перебігом раку.

Розробники мають намір випустити серію інтерфейсів мозок-комп'ютер нового покоління. Завдяки ним людина зможе керувати протезом або комп'ютером.

Бездротові датчики вмонтують в тіло

Напрямком і створенням інтерфейсу мозок-комп'ютер зацікавилися в DARPA. Програма RAM призначена для пацієнтів з травмами мозку для відновлення пам'яті. Фахівці DARPA вже створили руку, яка під'єднується до кістки власника і якою можна керувати за допомогою імпульсів мозку.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top