Американський розробник запропонував метод боротьби з комп'ютерним зоровим синдромом

09 Червень 16Американський розробник запропонував метод боротьби з комп'ютерним зоровим синдромом

Американський розробник запропонував метод боротьби з комп'ютерним зоровим синдромом

Залежність людей від смартфонів та інших мобільних гаджетів стає дедалі очевидною. Щоб донести до людей їхню «хворобу», фотограф Ерік Пікерстіл створив серію фотографій, на яких зображено людей, що нібито в одній руці тримають мобільний пристрій, але насправді його немає. Відсутні вирази обличчя, неувага одне до одного, нездатність побачити навколишню красу – фотопроект справді показав актуальну проблему сучасного суспільства. Тому недивно, що американський розробник і художник Чино Кім вирішив виготовити окуляри, що працюють як захисний екран від різноманітних дисплеїв.

Чино Кім розповів, що йому набридло постійно дивитися на екрани різних девайсів. За словами розробника, від ніби живе у світі, де його очі насильно зафіксували у відкритому положенні, змушуючи дивитися на те, чого він бачити не хоче. Тому для боротьби з комп'ютерним зоровим синдромом американець створив розумні окуляри, що втрачають прозорість, коли людина спрямовує погляд на екран електронного девайса.

Американський розробник запропонував метод боротьби з комп'ютерним зоровим синдромом

Окуляри Screeners мають вбудовану електрохромну плівку, камеру спостереження та систему, що припиняє подачу напруги на плівку, якщо камера вловила погляд людини на екран смартфона чи комп'ютера. Отже, щойно власник розумних окулярів подивиться в бік будь-якого електронного гаджета, лінзи його окулярів стають мутними. Коли ж він припиняє дивитися на екран, окуляри знову стають ідеально прозорими.

Невідомо, наскільки ця розробка користуватиметься попитом. Однак у будь-якому разі вона змусить людей замислитися, скільки часу свого життя вони витрачають на взаємодію з електронними гаджетами.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top