5 книг про майбутнє технологій і людства

06 Червень 175 книг про майбутнє технологій і людства

5 книг про майбутнє технологій і людства

В Інтернеті є безліч суперечливих книг про ШІ, роботів, інноваційні технології. Ці теми дедалі частіше обговорюють вчені та звичайні люди. Зараз кожен другий замислюється, чи не замінить його невдовзі робот, до чого призведе розвиток технологій і чи здатні ми створити «еліксир» довголіття.

Керівник R&D-напрямку в компанії Phobos Володимир Клюєнко перелічив книги, які, на його думку, найточніше охарактеризували картину майбутнього.

Обрі ді Грей «Скасувати старіння»

У своїй книзі Обрі ді Грей описав конкретні засоби боротьби зі старістю інноваційними технологіями в медицині. Декому книга видається вкрай важкою для сприйняття, хоча для її розуміння потрібні лише базові знання в біології та хімії.

Мітіо Каку «Фізика майбутнього»

Мітіо Каку розмірковує про розвиток інформаційних технологій і людської свідомості в майбутньому. Автор пише про неймовірні речі, грунтуючись на дослідженнях вчених зі світовим ім'ям.

Якщо є бажання дізнатися, що на нас чекає за сто років, це видання – чудовий варіант. Читати книгу дуже легко, вона позбавлена складної термінології. «Фізика майбутнього» бездоганно пасуватиме для подорожі в часі.

Захарі Мейсон «Зірка невідомості»

Фахівець описує антиутопію цього століття та демонструє всі страхи людства про розвиток технологій. Дрони, що патрулюють небом, трансгуманізм, безликий ШІ – на думку Захарі, саме це очікує на нас у майбутньому.

Ерік Брайнджолфсон «Друга машина часу»

У своїй книзі академік Ерік Брайнджолфсон явив загальну картину того, як технологічний розвиток вплинув на суспільство та економіку. Він розглянув актуальні на сьогодні тренди та дослідив важливі соціальні питання, що виникають через технології.

Книга стане у нагоді тим, хто цікавиться питанням роботизації. Автор пояснює, чого варто очікувати від роботів у майбутньому.

Рей Курцвейл «Сингулярність наближається»

Рей Курцвейл – цей вчений передбачив появу ШІ, який обіграє людину в головоломках. У книзі автор описує інновації майбутнього та етапи розвитку інформаційних технологій. За словами Білла Гейтса, саме цей футуролог спромігся надати найточніші прогнози щодо штучного інтелекту серед усіх інших відомих засновнику Microsoft.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top