Японці створили перші штучні обличчя

08 Липень 15Японці створили перші штучні обличчя

Японці створили перші штучні обличчя

Японська компанія Real-f Co. повідомляє про перші успіхи в розробці штучних людських облич. Їх вироблятимуть із силікону та зможуть використовувати у відновлювальних операціях для людей, яким потрібна серйозна пластична операція з корекції обличчя.

Фахівці компанії вже налагодили виробництво точних копій облич, і компанія отримала немало заявок – як від відомих бізнесменів, політиків, зірок шоу-бізнесу, так і від звичайних людей, які отримали серйозні травми в аваріях, від укусів тварин, чи тих, хто втратив головну частину зовнішності через важкі захворювання. Розробка моделі обійдеться в 300 тис. єн (еквівалент десь $2400). У вартість послуги входить створення об'ємного макета обличчя, який повторює індивідуальні особливості (кровоносні судини, пори на шкірі та інші дрібні деталі), друк заготовки на 3D-принтері, за якою в фіналі створюється силіконова «маска».

За словами представників компанії Real-f Co., технологія створення силіконових облич має велике майбутнє в плані застосування в пластичній хірургії. Головна мета творців – допомогти людям, які справді потребують цього. Зараз фахівці працюють над можливістю перенесення 3D-макетів на безпечніші матеріали. Крім того, технологія зацікавила програмістів, які займаються розробкою технології автоматичного розпізнавання облич.

Втім, серед основних клієнтів компанії сьогодні – рекламні агенції та фірми, які займаються організацією розважальних заходів, а також керівництво однієї з компаній у Саудівській Аравії, яке замовило Real-f Co. точні копії облич королівської сім'ї.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top