Втілення ШІ призведе до заміни зарабітньої платні безумовним головним доходом

09 Листопада 16Втілення ШІ призведе до заміни зарабітньої платні безумовним головним доходом

Втілення ШІ призведе до заміни зарабітньої платні безумовним головним доходом

Ілон Маск, голова Tesla Motors і SpaceX, повідомив, що впровадження ШІ у виробництво призведе до зростання безробіття, тому потрібен аналог зарплати, який би допоміг людям з мінімальними наслідками адаптуватися до змін у світі.

На його думку, безумовний основний дохід - це оптимальний варіант в ситуації, що склалася. Люди матимуть більше часу на відпочинок і виконання інших, цікавіших завдань.

В одному зі своїх інтерв'ю Барак Обама зазначив, що питаннями впровадження безумовного основного доходу доведеться займатися вже в найближчі 10-20 років. Ці виплати стануть не заміною зарплатам, а швидше фактором підтримки в період  появи нових робочих місць і особистої перекваліфікації.

Приміром, безпілотні вантажівки позбавлять роботи вантажників, але вантажники матимуть змогу перекваліфікуватися на операторів колон роботизованих фур і стежити за їхнім рухом. Щоправда, таких операторів потрібно буде значно менше за загальну кількість безробітних вантажників.

На даний момент безумовний основний дохід ще не введено в жодній країні, але найближчим часом його мають намір запровадити в Фінляндії, Нідерландах, Кенії та США.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top