Відеодзвінок замінили проекцією людини на порожній стілець

03 Лютого 16Відеодзвінок замінили проекцією людини на порожній стілець

Відеодзвінок замінили проекцією людини на порожній стілець

Експерти Microsoft Research презентували систему доповненої реальності, котра створює проекцію співрозмовника під час відеодзвінка. Розробка отримала назву Room2Room. Усі деталі проекту оголосять на CSCW 2016 у Сан-Франциско.

Система комплектується камерою глибиною Kinect та проектором. Kinect розпізнає просторове розташування меблів та інших об’єктів, а проекція накладається на них.

Створюється відчуття присутності людини, оскільки зображення накладається, враховуючи положення співрозмовника та меблів.

Для перевірки можливостей різних засобів зв’язку провели тестування. Учасники отримали однакове завдання, вони працювали в парі, переміщуючи тривимірні предмети у доповненій реальності. Одна людина пересувала їх, а друга – визначала місце та порядок. Учасники, що змагалися за допомогою Room2Room виконали завдання за 4 хвилини. За 7 хвилин усе зробили ті, хто користувався Microsoft Hololens, а у кого був Skype – витратили цілих 9 хвилин.

Створювалась система на базі проекту доповненої реальності RoomAlive. В основі полягає ідея звичайної житлової кімнати як системи вводу-виводу. Користувач взаємодіє з контентом, котрий проектується на стіни та меблі.

 

За матеріалами: technologyreview.com

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top