В NASA хочуть добути частку астероїда

25 Серпня 16В NASA хочуть добути частку астероїда

В NASA хочуть добути частку астероїда

Відомо, що астероїди – багате джерело цінних ресурсів. Різні класи астероїдів містять воду, залізо, магній, нікель, базальт, олівін та ін. Проте видобуток космічних корисних речовин досі не здійснювався. Представники NASA вирішили виправити ситуацію, запланувавши вже цього року запустити космічний апарат OSIRIS-Rex до астероїда Бенну з групи Аполлонів.

8 вересня OSIRIS-Rex вирушить з мису Канаверал. Подорож до пункту призначення триватиме близько 2 років. Вже на астероїді космічний апарат перебуватиме протягом 3 років з метою обчислення змін температури та вивчення поверхні 3D-сканером. За цей час необхідно буде визначити, яку саме частку астероїда можна відколоти для відправлення на Землю. Планують доставити космічну породу вагою від 50 грам до 2 кілограм. Вартість місії – близько 800 мільйонів доларів.

Більше того, в NASA не мають наміру зупинятися на цьому. Вже розпочалася підготовка до глобальнішого проекту з метою спрямувати цілий астероїд на місячну орбіту – Asteroid Redirect Mission. Але наразі невідомо, чи отримає агентство фінансування на такий масштабний проект.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top