У Києві з'явиться унікальна smart-вулиця Living Lab

21 Вересня 16У Києві з'явиться унікальна smart-вулиця Living Lab

У Києві з'явиться унікальна smart-вулиця Living Lab

Восени цього року в столиці запустять проект з будівництва унікального розумного кварталу – Living Lab. Вже до весни наступного року smart-вулицю обладнають найкращими передовими розробками для комфортнішого та безпечнішого життя в місті. Після реалізації першочергової задумки квартал й надалі вдосконалюватимуть, втілюючи додаткові інноваційні ідеї.

Living Lab – унікальний розумний квартал у центрі Києва

Проект з модернізації кварталу, який охоплює парк ім. Котляревського та ділянку вул. Мельникова до м. «Лук'янівська», було представлено минулої п'ятниці. За задумкою, в цій частині міста планують капітально переробити шляхові комунікації, створити велодоріжку, встановити smart-світлофори, що запобігатимуть появі заторів, розумні ліхтарі, оздоблені сонячними панелями, сучасні системи освітлення переходів і зробити ефективнішу розмітку на дорогах.

У Києві з'явиться унікальна smart-вулиця Living Lab - 1

Окрім цього, Living Lab буде ідеально пристосованим для людей з обмеженими можливостями. Тут встановлять сенсори для людей, що погано бачать і чують, зручні пандуси та з'їзди, а підземні переходи оздоблять кнопками екстреного виклику та особливими камерами спостереження.

У Києві з'явиться унікальна smart-вулиця Living Lab - 2

Розумний квартал купатиметься в зелених насадженнях, тут впровадять ефективну систему сортування сміття, електрозаправки, smart-лавки та особливі зупинки, де буде нагода підзарядити гаджети. Ще будуть датчики, завдяки яким стане можливим стежити за екологічним станом району.

У Києві з'явиться унікальна smart-вулиця Living Lab - 3

Один з координаторів організації Kyiv Smart City Ярослав Бойко розповів, що всі нововведення обговорюватимуться з місцевим населенням. Більше того, мешканці отримають нагоду брати активну участь в проекті, ділитися власними ідеями з модернізації вулиці.

На цей момент Living Lab – це концепт, який планують реалізувати найближчим часом. Фінансування проекту здійснюватиметься за рахунок кількох джерел: бюджетних коштів і компаній, які матимуть бажання продемонструвати в такий спосіб власні розробки. Вітаються інвестиції приватних фірм і бізнесменів.

Організацію Kyiv Smart City було створено минулого року, та за час своєї роботи вона спромоглася реалізувати кілька цікавих проектів, серед яких «Поліклініка без черг», «Відкритий столичний бюджет» тощо. Сподіваємося, що незабаром завдяки її ініціативі в Києві з'явиться перша smart-вулиця. 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top