У Ізраїлі створили мінімально людиноподібного робота-помічника Temi

01 Вересня 17У Ізраїлі створили мінімально людиноподібного робота-помічника Temi

У Ізраїлі створили мінімально людиноподібного робота-помічника Temi

Ізраїльська компанія Roboteam, що спеціалізується на виробництві військової робототехніки, випустила робота-помічника Temi. Пристрій управляється голосовими командами, але власне мовного модуля не має. Робот Temi мовчазний і його творці спеціально постаралися, щоб він не був схожий на популярних людиноподібних андроїдів.

Керівник Roboteam Йоссі Вулф зазначив, що причиною тому став факт недостатнього розвитку сучасних технологій, через що всі гуманоїдні роботи виглядають усього лише як жалюгідні імітації. Саме тому Temi володіє максимально простим і функціональним дизайном.

У плані виконання завдань робот схожий з Amazon Echo і Google Assistant, але на відміну від них Temi рухливий. Для орієнтації у просторі пристрій застосовує ті ж технології, що і військова техніка, створена компанією для американських ВПС.

У основі Temi система штучного інтелекту. Згодом це дозволить розширити функції робота, але на перших етапах він використовується в основному для відеоконференцій і перегляду роликів на 10-дюймовому тачскріні, який Temi також використовує для спілкування з власником.

Час роботи на одному заряді - 8 годин. Пристрій застосовує зв'язок типів Wi-Fi, Bluetooth і LTE. Орієнтовна вартість - 1,5 тисячі доларів. На ринок робота планують випустити у другому півріччі 2018- го.

 

 

Підписуйтесь на новини InnoTech Ukraine в Facebook та VK!

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top