«Укрпошта» планує доставляти посилки за допомогою дронів

07 Червень 16«Укрпошта» планує доставляти посилки за допомогою дронів

«Укрпошта» планує доставляти посилки за допомогою дронів

Представники українського державного підприємства «Укрпошта» заявили, що незабаром невеликі посилки доставлятимуть БПЛА. Днями відбувся перший експериментальний політ, а восени серйозніші тестування проведе вінницький відділ. Якщо основні тести будуть успішними, цю технологію доставки застосовуватимуть цілій по всій країні.

Перші тестові випробування безпілотника відбулися на Київщині 1 червня. Дрон ізраїльської компанії Flytrex успішно доставив посилку з місцевого навчального центру поштового оператора в Бучі за вказаною адресою. Як і планувалося, під час відправки дрона на телефон користувача надійшло СМС-повідомлення, в який час він зможе прийняти посилку. Літальний апарат прибув вчасно та повернувся назад.

Модель Flytrex здатна переносити вантажі до 3 кг, літати зі швидкістю до 70 км/год і долати відстань у 23 км. Представники «Укрпошти» вважають, що такий дрон відмінно підходить для поштових цілей.

Сьогодні багато компаній у всьому світі готові використовувати безпілотники для доставки вантажів, однак досі не вирішено питання безпеки дорогого апарата та цінної посилки. В Україні Державна авіаційна служба запропонувала концепцію гарантії безпеки громадянських дронів. Якщо проект відомства буде прийнято, цілком можливо, що вже наступного року «Укрпошта» зможе втілити інноваційний метод доставки.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top