Українські стартапи готові реформувати медицину

26 Жовтня 16Українські стартапи готові реформувати медицину

Українські стартапи готові реформувати медицину

Цієї осені були підведені підсумки другого конкурсу стартапів 1991 Open Data Incubator. У його завершальну частину вийшло п'ять проектів, чотири з яких пов’язані з реформуванням охорони здоров'я. Розповідаємо про фіналістів.

«Ліки контроль» – додаток для боротьби з підробленими ліками. Його база даних формується на основі державних реєстрів ліків і документів Міністерства охорони здоров'я. На розробку додатка витратили $1500 та 1500 годин. Зараз для скачування доступна демоверсія.

Другий проект – «Поліклініка без черг». Він дає змогу записатися на прийом через електронну заявку, без відвідування реєстратури й очікування під кабінетом лікаря. На створення витратили $20 тис., а пробний запуск сервісу заплановано на кінець жовтня. Протягом року до програми має приєднатися 100 поліклінік, щоб зробити мільйон записів на прийом.

Третім фіналістом стала онлайн-платформа Medics. З її допомогою можна створити свою електронну карту пацієнта, знайти потрібного лікаря та записатися на прийом. Дані захищені від несанкціонованого доступу. Відкрити історію хвороби конкретному фахівцеві зможе лише сам власник. Електронні карти з повною інформацією про здоров'я особи спростять взаємодію між різними лікарнями та клініками. Зараз з Medics працює 10 державних і 2 приватні медзаклади.

Четвертий медичний стартап у фіналі – MyHelix. Це сервіс часткового аналізу ДНК, завдяки якому для вас складуть рекомендації про тип харчування, вид і інтенсивність спортивних занять, дадуть поради щодо організації розпорядку дня. Відвідувати лабораторію особисто не потребіно: вам надішлють ємності, ви заповнюєте їх потрібними зразками та надсилаєте назад. Вартість послуги становитиме $92.

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top