Українські школярі експериментують з Інтернетом речей

18 Листопада 16Українські школярі експериментують з Інтернетом речей

Українські школярі експериментують з Інтернетом речей

Цього вівторка українська філія компанії Microsoft презентувала проект «Школа SMART». Мета проекту навчати школярів впроваджувати концепції Internet of Things (Інтернет речей) у повсякденне життя. Близько десяти українських шкіл  вже долучилися до цієї освітньої програми.

Базою для створення розробок стала хмарна платформа Microsoft Azure IoT Suite, яка збирає пристрої в мережу та аналізує невикористані раніше дані завдяки машинному навчанню.

Керівник «Майкрософт Україна» Надія Васильєва зазначила, що ця освітня програма є надзвичайно доречною для сучасних школярів, які виявляють неабиякий інтерес до різних інноваційних технологій. Компанія допомагає проекту обладнанням, організовує online-тренінги та вебінари з програмного забезпечення для IoT.

Українські школярі експериментують з Інтернетом речей

Вже з'явилися цікаві розробки від українських школярів. Учні Здолбунівської гімназії втілили ідею шкільної метеостанції, а діти з Вишневецької ЗОШ створили робота-садівника, який вимірює вологість грунту та контролює розвиток рослин.

Захід відвідав IT-фахівець компанії Microsoft Лоран Елербе. У своєму виступі він зазначив, що мова програмування - це головна писемність ХХI століття.

Представник компанії Дмитро Миндру провів захоплюючий практичний майстер-клас. Діти створювали «розумні речі», підключаючи плати та сенсори, аналізуючи механіку їхньої роботи.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top