Українські та світові технології для опріснення води

29 Вересня 16Українські та світові технології для опріснення води

Українські та світові технології для опріснення води

Приблизно кожна десята людина на планеті має обмежений доступ до питної води. У наш час вчені зі всього світу особливо активно здійснюють розробки різноманітних технологічних засобів, які б забезпечили чистою прісною водою всіх, хто її потребує.

Хвилелом-електростанція, що опріснює воду

Українські та світові технології для опріснення води  - 1

Проект в Україні досить відомий, оскільки винайшов його наш співвітчизник – студент Михайло Литовченко. Але, поки не готовий промисловий зразок винаходу, він залишається «в тіні» для світової спільноти, навіть незважаючи на безліч перемог в іноземних конкурсах.

Суть проекту – створення екологічної електростанції, яка перетворює силу морських хвиль на електрику, а накопичену морську воду на прісну. Більше того, апарат спроектовано з розрахунком на виконання функції хвилелому.

Carnegie Perth Wave Energy Project

Українські та світові технології для опріснення води  - 2

Carnegie Wave Energy – пристрій, за принципом роботи дуже схожий на винахід Михайла Литовченка. Він також виробляє електроенергію з морських і океанічних хвиль, паралельно очищуючи та опріснюючи солону воду. Але, на відміну від проекту нашого студента, цей пристрій не виконує функцію хвилелому, оскільки працює під водою. Зате установка Carnegie Wave Energy цілком функціональна і справно виконує свої функції в австралійському Перте.

Плавучий опріснювач з сонячними батареями

Українські та світові технології для опріснення води  - 3

Американські інженери розробили електромагнітний опріснювач морської води, який працює на сонячних батареях. Величезна труба на морській гладі виглядає вражаюче, особливо з таким вишуканим дизайном, який перетворює корисний технологічний пристрій на витвір мистецтва. За прогнозами, каліфорнійський опріснювач очистить півтора мільярди галонів води, яку доставлять тим, хто її потребує.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top