Ділянку дороги в США обладнали сонячними панелями

09 Лютого 17Ділянку дороги в США обладнали сонячними панелями

Ділянку дороги в США обладнали сонячними панелями

540 квадратних метрів «сонячної» дороги з'явилися в штаті Джорджія на ділянці звичайної траси завдяки стартапу Wattway. Один кілометр такого шляху освітлює містечко з 5000 жителів.

Частина цієї 30 кілометрової траси, яка «виробляє» близько 6 млн тонн вихлопних газів на рік, вже перетворюється на екологічно чисту проїжджу частину. Ідея полягає в тому, щоб нанести на дорогу картату конструкцію з фотоелементів, які поглинатимуть енергію сонця через тонку плівку полікристалічного кремнію. Бічні модулі такого додаткового покриття містять енергозберігаючі компоненти.

Ділянку дороги в США обладнали сонячними панелями

Сонячні батареї придатні для будь-якої дороги у світі та спроможні витримати тиск всіх видів транспорту, зокрема важких вантажівок і автобусів.

«Сонячну» ділянку обладнано станціями, які заряджають електромобілі та накопичують енергію. Вздовж траси розташовано пункти перевірки тиску в шинах (TMPS), адже його некоректний рівень знижує продуктивність автомобілів і збільшує кількість викидів у повітря.

Водночас Wattway розпочав споруджувати дренажні канави з рослинами. У дощову пору скупчені шкідливі матеріали з дороги потраплятимуть до поглиблень уздовж траси. Наступний пункт - встановлення сонячних інсталяцій вздовж цілого шляху. Вони збільшать потужність енергетичної мережі на 1,2 МВт і візуально прикрасять трасу.

Компанія впевнена: настане час, коли дороги будуть новим видом електростанцій, і це сприятиме подальшому розвитку енергопромисловості.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top