TU Delft Somnox – роботизована подушка, що лікує безсоння

23 Лютого 17TU Delft Somnox – роботизована подушка, що лікує безсоння

TU Delft Somnox – роботизована подушка, що лікує безсоння

Днями компанія TU Delft представила унікальний прототип робоподушки Somnox, яка назавжди позбавить від безсоння. Подушка має форму арахісу та забезпечить будь-кому здоровий сон.

Для створення Somnox дослідники впродовж тривалого часу вивчали різні методи впливу на мигдалину в мозку, яка відповідає за збуджений або спокійний стан людини. Отже, розробили подушку, яка впливає на ритм дихання. Притискаючись до неї, людина дихає глибоко, повільно та ритмічно, це заспокоює нервову систему, людина засинає.

У Somnox вбудовано безліч датчиків, які виявляють, спить людина чи ні. Якщо ні, сценарій поведінки подушки автоматично змінюється, і вона стимулює спокійне дихання користувача.

Робоподушку обладнано динаміками з Bluetooth, тому засинання супроводжується приємною релаксуючою музикою чи програванням аудіокниги. Крім цього, Somnox - це ще й розумний нічник, який виробляє м'яке світло вночі та підвищує його інтенсивність ближче до ранку. Таким чином, процес пробудження теж є максимально комфортним і приємним.

На даний момент подушку Somnox клінічно випробувують - її тестують пацієнти, що скаржаться на розлади сну. Після випробувань Somnox перетвориться з прототипу на готовий продукт і вийде на ринок.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top