Тестування дронів у галузі медицини

04 Квітня 17Тестування дронів у галузі медицини

Тестування дронів у галузі медицини

Компанія Advanced Tactics протестувала дрон-позашляховик Autonomous Panther AT, який літає та пересувається на пересіченій місцевості.

Під час випробувань безпілотника в Каліфорнії у березні 2017 року представнику організації Torrence доставили двокілограмовий вантаж. Кажуть, що в дрон можливо встановити маніпулятор для вантажоперевезень і дисплей дистанційного керування.

Машина здатна літати та приземлятися автономно та за допомогою оператора. Спостерігати за польотом дрона можливо через нашлемний дисплей.

Корпус обладнано несучими гвинтами, винесеними на спеціальні балки.

Спочатку безпілотник розробляли для військових потреб, наприклад, для прихованого перевезення вантажів. У якості кур'єра він здійснюватиме польоти тільки за межами населених пунктів, а в містах їздитиме дорогами, щоб уникнути шуму. До того ж наземний спосіб пересування на даний момент є безпечнішим для пристрою.

Параметри:

• висота – 34 см;

• довжина – 112 см;

• вага – 19 кг;

• навантаження – до 7 кг.

Нещодавно у Швейцарії почали використовувати малі транспортні квадрокоптери Matternet для доставки біологічних зразків, наприклад, крові. Працівники медичних установ завантажують у дрон резервуар з біоматеріалом і налаштовують параметри доставки через мобільний додаток.

Зараз дрони активно задіюють у лікарнях Швейцарії в якості тестових проектів. Тестування такої системи доставки розпочалося в березні цього року та триває досі. Кількість польотів медичних дронів становить понад 70 разів. Якщо тестування будуть успішними, тоді в повному форматі систему доставки біоматеріалу квадрокоптером запустять у 2018 році.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top