Технології для екології та майбутнього

02 Червень 16Технології для екології та майбутнього

Технології для екології та майбутнього

Забруднення довкілля підвищує рівень смертності до 25%. Перебування у шкідливих умовах, незбалансованість екосистеми Землі, втрата лісів і біорізноманітності знижують якість життя. Завдяки новітнім технологіям вчені намагаються створити здоровіші та екологічніші продукти, рятуючи людство та планету.

Система транспорту

Технології для екології та майбутнього - 1

Самокеровані автомобілі, безпілотники та літаки дозволять скоротити споживання енергії, викопного палива, оптимізувати доставку; також системи, що взаємодіють, інтегровані транспортні мережі допоможуть заощадити ще більше.

Сьогодні в Каліфорнії 11 компаній випробовують самокеровані автомобілі, немало ініціатив надходить з Китаю.

Сільськогосподарська революція

Технології для екології та майбутнього - 2

У Японії з'являються роботизовані овочеві ферми з LED-освітленням і вертикально встановленими полицями. Сільськогосподарські підприємства, такі як Spread, знижують витрати енергії та води, не використовують пестицидів і хімікатів. Острівні держави зможуть виробляти більше продуктів, а інші країни навчаться раціонально витрачати земельні ресурси.

Завдяки біотехнологіям можна також вирощувати екологічне м'ясо на основі стовбурових клітин і біореакторів, не вбиваючи тварин.

Штучний інтелект і прогнозування

Технології для екології та майбутнього - 3

Компанія IBM створила штучний інтелект для моніторингу рівня забруднення повітря в Китаї. Вчені випускають датчики, роботів-рибок, роботизовані манки для виявлення шкідливих речовин, захисту тварин і птахів від браконьєрів.

Позбавлення від однієї проблеми може спричинити інші

Технології для екології та майбутнього - 4

Найскладніше зараз правильно представити ці технології. Інноваційні ідеї успішно приживаються в розвинених країнах, але від забруднень страждають мешканці країн, що розвиваються. А під час переходу до екологічно чистого промислового виробництва держави, що залежать від старого типу промисловості та економіки, мають перебудовуватися.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top