Технологіями майбутнього керуватиме сила думки

13 Травня 17Технологіями майбутнього керуватиме сила думки

Технологіями майбутнього керуватиме сила думки

У кожного часом виникає бажання керувати чим-небудь подумки. Скажімо, подумав про освітлення – в кімнаті ввімкнулося світло, тільки подумав, що болить голова, – і вже все минуло. Але ці, здавалося б, нереальні речі потроху починають втілюватися в життя. Ми представимо кілька розробок, які зараз перебувають на перших тестуваннях.

Neuralink

Нова ідея від Ілона Маска – під'єднати людський мозок до комп'ютера мініатюрними чіпами, імплантованими людині. Розмір кожного чіпа – кілька мікрон. Головна властивість – покращення когнітивних здібностей людини.

Neurable

Neurable – це програмне забезпечення для AR/VR-пристроїв. З цією програмою керуватимемо девайсами лише силою думки. Технологія стане у нагоді навіть за межами віртуального світу, приміром, вдома, щоб ввімкнути духовку на кухні.

Muse

Пов'язка Muse знадобиться в боротьбі зі стресом і відчуттям тривожності. Пов'язана на голові людини, вона впливає на мозкові хвилі. Користувач відстежуватиме через мобільний додаток на смартфоні, наскільки він досяг умиротворення.

Emotiv

З нейрогарнітурою Emotiv можливо керувати під`єднаними девайсами лише силою думки. Як це працює? Пристрій зчитує мозкові імпульси, перетворюючи їх на команди.

Halo Neuroscience

Ця нейрогарнітура буде особливо корисною спортсменам для покращення мозкової активності та стимуляції рухової функції кори головного мозку під впливом світлових імпульсів. Деякі спортсмени вже використовували цей девайс на собі.

BrainsGate

BrainsGate – це нейростимулюючий гаджет від головного болю. Творці переконані, що в майбутньому девайс використовуватимуть у лікуванні різноманітних захворювань центральної нервової системи. Зараз розробники зосереджені на допомозі людям, які перенесли ішемічний інсульт, впродовж доби після прояву перших симптомів.

Ноотропи

Вчені створили пігулки для покращення пам'яті та когнітивних здібностей людини. Розробники планують випустити мобільний додаток для кишенькових девайсів, який вказуватиме необхідну дозу для покращення стану здоров'я та визначатиме ефективність препарату.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top