Технологічні інновації та майбутнє

08 Серпня 16Технологічні інновації та майбутнє

Технологічні інновації та майбутнє

Провідна консалтингова компанія в галузі ІКТ Gartner провела дослідження та назвала перспективні тенденції на найближчі 5 років.

Мережеві термінали

Єдина інформаційна мережа для урядових організацій, бізнесу та груп людей. Вона об'єднає смартфони, переносні гаджети, транспорт і датчики Інтернету речей.

Інтерфейс єдиної взаємодії

Від персональних під'єднаних до мережі мобільних пристроїв перейдуть до мережі цілих підприємств з єдиними правилами та інтерфейсом взаємодії, з диференціацією постачальників ПЗ і організацій.

Матеріали 3D-друку

Поставки 3D-принтерів становитимуть понад 60%. Матеріали стануть дешевшими, а галузь застосування технологій ширшою, до неї увійдуть аерокосмічна промисловість, медицина, автомобілебудування та інші.

Інформація про все

Інформаційний всесвіт міститиме цифри, текст, медіа-, сенсорні та контекстні дані. Технології з семантичним аналізом і графовими базами даних дадуть змогу зберігати та класифікувати інформацію.

Машинне навчання та нейронні мережі

Автономні системи, що вирішують задачі та обробляють інформацію без участі людини.

Автономні агенти та речі

Розробка віртуальних особистих радників програмного забезпечення для них, а також створення зрозумілого користувацького інтерфейсу. Програми реалізовуватимуть здебільшого для мобільних пристроїв.

Адаптивна архітектура безпеки

«Хакерська індустрія» зростає з розвитком технологій. Хмарні сервіси, відкриті інтерфейси вимагають особливого підходу та своєчасної реакції у разі атаки. Проте небезпека виникатиме через дії користувачів, а не постачальника послуг. Безпека будуватиметься за рахунок аналізу поведінки користувачів.

Покращена системна архітектура

Обчислювальні потужності розширяться завдяки нейроморфним архітектурам, програмованим вентильним матрицям і графічним прискорювачам.

Мережеві додатки та сервісна архітектура

Сервіси, що програмно конфігуруються, підвищують гнучкість архітектури, призводять до зростання продуктивності веб-масштабу та прискорюють роботу.

Інтернет речей

Очікується поява єдиної платформи вже у найближчі роки. Почекаємо та дізнаємося, наскільки правдивим є прогноз компанії.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top