США зареєстрували перший зібраний в Україні дрон

05 Січня 16США зареєстрували перший зібраний в Україні дрон

США зареєстрували перший зібраний в Україні дрон

Українському стартапу видали американську ліцензію на розробку безпілотника PD1900. Документ отримано після нещодавнього старту офіційної реєстрації в США.

Команда розробників Drone.ua зареєструвала свій винахід для використання з некомерційною метою. Відбулося це у Мемфісі, Теннессі. Інтернет-видання AIN.ua висвітлило усі подробиці.

Півтора місяці тому у Штатах розпочалась нова програма реєстрації літальних апаратів. Безпілотники, вага яких перевищує 250 г, мають обов’язково бути зареєстровані у федеральній базі.

Дрон, створений командою українських розробників, привезено для клієнта компанії. Нові правила не дають змоги використовувати такі апарати без дозволу, а порушення цього порядку призведе до великого штрафу.

«PD1900 – достатньо популярний агрегат, коли йде мова про точні роботи з землею. Його використовує більшість аграріїв», – заявив Валерій Яковенко, керівник проекту.

Безпілотний літак PD1900 створювали в Україні з підручних матеріалів. Використано комплектуючі: платформа-планер, оптичні сенсори, наземна станція, техніка для керування. Розробники встановлюють програмне забезпечення opensource. PD1900 підіймається на висоту до 3 км. Він може перебувати у повітрі протягом 2 годин.

Безпілотник здатен сканувати територію до 400 га за один політ. Розширення отриманих зображень становить від 1 см/піксель. В апарат вбудовано візуальні камери, для спостереження також використовуються мультиспектральні сенсори.

Розробка дронів – сучасний тренд. Відома рітейл-корпорація Amazon проводить тестування – доставляє свої товари безпілотниками. А в Україні дронів застосовують для розвідки горіння торф’яників.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top