Фахівці Zapata Racing провели успішні випробовування справжнього реактивного ховерборда

14 Квітня 16Фахівці Zapata Racing провели успішні випробовування справжнього реактивного ховерборда

Фахівці Zapata Racing провели успішні випробовування справжнього реактивного ховерборда

Французькі фахівці Zapata Racing створили ще один унікальний продукт для шанувальників екстремального спорту – джетборд Flyboard UFO. Винахід являє собою реактивний літальний апарат, який здатен парити над землею, як літаючої дошки з фільму «Назад у майбутнє». На відео, викладеному розробниками, видно, як випробовували можливості автономного ховерборда.

Можливості французького джетборда

Реальна версія ховерборда має реактивний двигун, завдяки якому унікальний пристрій здатен літати зі швидкістю близько 150 км/год. та здійматися над поверхнею землі чи води на три кілометри. Однієї заправки джетборду вистачає на 10 хвилин безперервної експлуатації.

Реактивний ховерборд пілотується стоячи. До того ж, як і у фільмі, дошка не передбачає ручки або інших засобів для втримання рівноваги під час польоту. Щоб уникнути падіння, пілоту необхідно самостійно тримати баланс.

На демонстраційному відеоролику видно, як тестувальник інноваційного апарату робить кілька кіл над озером, піднімаючись при цьому на значну висоту. Після майже трьох з половиною хвилин польоту пілот успішно приземлився на пірс, що є підтвердженням бездоганної роботи створеного джетборда.

Однак компанія наразі не поспішає оголошувати про серійне виробництво свого продукту. Виробники Flyboard UFO стверджують, що реактивний ховерборд досі перебуває на стадії розробки.

Прихильники екстремальних розваг чудово знають французьку компанію Zapata Racing, оскільки раніше вона продавала спеціалізоване обладнання для флайбордінгу. Флайборд – це дошка з насосом, який випускає потужний струмінь води та дозволяє людині піднятися над поверхнею водойми. Недивно, що володіючи такими напрацюваннями, компанія вирішили піти далі та розпочати створювати персональні літальні апарати.

 

По матерiалам: nplus1.ru

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top