Spacex розробляє функціональніший і стильніший скафандр для польоту на Марс

13 Травня 16Spacex розробляє функціональніший і стильніший скафандр для польоту на Марс

Spacex розробляє функціональніший і стильніший скафандр для польоту на Марс

Вже за два роки SpaceX планує запустити групу добровольців для освоєння Марсу. Аби зробити перебування людей у космосі максимально комфортним і безпечним, компанія вирішила виготовити нові, функціональніші скафандри. Для розробки дизайну Ілон Маск найняв Хосе Фернандеса, відомого в Голівуді розробника костюмів Людей Х, Бетмена, Диво-жінки та інших героїв з надможливостями.

 

На створення дизайну скафандрів для SpaceX претендували й інші компанії. Однак на конкурсі перемогла студія Хосе Фернандеса Ironhead Studio. Мабуть, досвід майстра та його вражаючий послужний список відіграли певну роль. А можливо, Ілону Маску кортіло, щоб скафандри космонавтів були схожими на костюми супергероїв.

Звісно, розробляючи зовнішній вигляд скафандра, необхідно було зберегти його першочергову функціональність. Адже для дослідження Марсу насамперед потрібен надійний і зручний костюм, оскільки в іншому випадку космонавт може загинути.

Слід відзначити, що NASA й EKA теж розробляють нові версії скафандрів. Американська космічна агенція виклала відео, яке демонструє, як змінювався костюм космонавтів з часом. Сьогодні NASA пропонує фахівцям, які освоюють космос, функціональніший, комфортніший і безпечніший скафандр футуристичного плану Z2. Нова модель також нагадує незвичайні костюми героїв кіно. І це не дивно, оскільки для створення дизайну залучали відомих модельєрів.

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top