Створено український безкоштовний інкубатор IT-проектів

18 Січня 16Створено український безкоштовний інкубатор IT-проектів

Створено український безкоштовний інкубатор IT-проектів

Відкрився перший у Києві некомерційний інкубатор ІТ-проектів «1991 Open Data Incubator», який функціонує на базі відкритих даних.

Дату в назві «1991» вибрали невипадково. Саме тоді Україна стала незалежною країною і розпочався новий шлях її розвитку.

Інкубатор має не менш важливу мету – трансформувати відкриті дані в єдину суспільно корисну систему, на базі якої розвиватимуться стартапи.

Організатори інкубатора

Автори проекту – технологічна громадська організація SocialBoost. Вони заручилися підтримкою WNISEF, «Microsoft Україна» та навіть звернулися до держави.

Компанія вийшла на ринок 3 роки тому та активно підтримує діяльність ІТ-розробників. У SocialBoost займаються проведенням хакатонів з моделювання, візуалізації та відкритих даних. За підсумками організованих заходів не менше 20 проектів знайшли своїх інвесторів.

Один з ключових інвесторів – фонд WNISEF. Компанія вклала $168 млн в українські та молдовські проекти. У 2015 році також запустила інвестиційну компанію.

Для чого реалізується інкубатор

Завдання 1991 Open Data Incubator – покращити взаємодію між ІТ-організаціями та державною сферою. Проект спрямований на переведення у цифрову галузь робіт з енергетичного та аграрного секторів, також він має сприяти роботі міністерства.

Створення системи відкритих даних – складне завдання для України, однак компанія вже проводить роботу в цьому напрямку. Таким чином, з'явився Національний портал data.gov.ua, який діє вже понад рік.

Інкубатор прагне перевести на новий рівень вітчизняну економіку, розвивати антикорупційні проекти. Рішенням регіонального значення приділятимуть особливу увагу, стверджує Денис Гурський, голова SocialBoost. Він також обіймає посаду радника прем'єр-міністра України з питань відкритих даних.

Організація роботи

Команди, які стають учасниками інкубатора, проходять безкоштовне навчання в найкращих фахівців, працюють у центральному офісі столиці та напряму взаємодіють з держструктурами.

Програма Microsoft Bizspark дає змогу заручитися підтримкою представників української та закордонної преси, бізнес-янголів й інвесторів. На учасників проекту Microsoft чекають 6 тижнів, під час яких відбудуться лекції, воркшопи та індивідуальні зустрічі з менторами.

Учасники проекту зможуть зустрітися з Вірою Черниш з UMH Group, Дмитром Лисицьким, CEO All.Biz Ukraine, а також СЕО Школи українського підприємництва «Часопис» Оленою Калібабою.

Учасники 1991 Open Data Incubator

Першими, хто візьме участь в інкубаторі, стануть призери лютневого хакагону, організованого SocialBoost разом з «Microsoft Україна». Охочі подають на розгляд програму, спрямовану на вирішення громадських, державних проблем, інновацій для бізнесу з обов'язковою умовою користуватися BigData. Тематикою можуть бути Smart City в українських умовах, електронні сервіси та послуги для міністерства, енергетичної галузі, аграрного сектора та інших.

 

По матерiалам: igate.com.ua

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top