Створено робота Teleport для допомоги людям з обмеженими можливостями

18 Січня 17Створено робота Teleport для допомоги людям з обмеженими можливостями

Створено робота Teleport для допомоги людям з обмеженими можливостями

Стартап-проект Aubot з Австралії створив першого у світі комерційного робота віддаленої присутності, здатного значно урізноманітнити життя людей з обмеженими можливостями. Розробка отримала назву Teleport. Пристрій складається з сенсорного планшету, вбудованої відеокамери та телескопічної стійки на колісній платформі.

Робот оснащено датчиками для уникнення перешкод під час руху. Управління Teleport здійснюється віддалено через браузер на персональному комп'ютері чи Android-додатки на смартфоні. Для користувачів з паралізованими руками передбачено інтерфейс MindWave. Особливе пристосування кріпиться на голові та на належному рівні концентрації допомагає людині контролювати пересування робота та віддавати команди морганням. Також є контролер, який керується ротом.

Компактні розміри Teleport надаються до перевезень в легковому автомобілі. Таким чином, завдяки роботу користувач, не виходячи з дому, в змозі відвідувати різноманітні місця, спілкуватися з новими людьми, вчитися, працювати та ін. Вартість пристрою Teleport - близько $2900, а ціна MindWave - менше $100.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top