Смарт-будинок від CLAP: швидко, безпечно і економно

20 Грудня 17Смарт-будинок від CLAP: швидко, безпечно і економно

Смарт-будинок від CLAP: швидко, безпечно і економно

Український стартап CLAP розробив першу у світі повноцінну систему смарт-будинку, яка створена в Україні. Система складається з комплексу програмно-апаратного забезпечення. Апаратна складова – координаційний хаб, панелі управління, відеодомофон, терморегулятори і комплект датчиків, що вимірюють температуру повітря, вологість та сигналізують про будь-які пересування всередині приміщення.

InnoTech Ukraine: Смарт-будинок від CLAP: швидко, безпечно і економно - 1

Серед достоїнств системи – простота процесу підключення, зручність налаштувань, наявність пожежної та охоронної сигналізацій. Для установки не потрібен ремонт: багато датчиків – бездротові, тому їх легко закріпити в будинку. Крім того, сам процес триватиме не більше однієї години.

InnoTech Ukraine: Смарт-будинок від CLAP: швидко, безпечно і економно - 2

Управління системою можливо здійснювати дистанційно на будь-яких девайсах через мобільні додатки.

Стартап співпрацює з партнерами «УКРБУД», які виконують функції охорони. У разі небезпечної ситуації – спрацьовує сигналізація, і автоматично відправляється сповіщення власникові будинку та на пульт охорони.

Більше того, автори запевняють, що така система економна: за місяць витрати на комунальні послуги зменшаться на 40%. Попередньо таку систему встановлять у 20 000 квартирах Києва.

 

Підписуйтесь на новини InnoTech Ukraine 2017 в Facebook та VK!

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top