Завдяки Skintrack керувати розумними гаджетами стало можливим, лише торкнувшись шкіри на руці

12 Травня 16Завдяки Skintrack керувати розумними гаджетами стало можливим, лише торкнувшись шкіри на руці

Завдяки Skintrack керувати розумними гаджетами стало можливим, лише торкнувшись шкіри на руці

Вчені з Future Interfaces Group представили систему управління смарт-годинником, який працює через дотик до поверхні шкіри та деякі жести. Система SkinTrack перетворює шкіру руки на тач-інтерфейс. Це спрощує взаємодію користувача з розумним годинником та іншими переносними пристроями, які мають екран.

Система американських дослідників складається з браслета з електродами та персня, який випромінює високочастотний сигнал. Браслет під'єднується до наручного гаджета та закріплюється на зап'ясті, а шкіра руки перетворюється на зручний тач-скрін. Натискати на шкіру слід пальцем, на якому перстень.

Схема роботи пристрою доволі проста – система вираховує відстань між місцем натискання до кожного з двох електродів. Таким чином, SkinTrack реагує на одинарні натискання, запускаючи відповідні команди пристрою, а також на сковзання пальцем по поверхні шкіри, за рахунок чого можна розблокувати екран і т.д.

 

SkinTrack розраховано на користувачів, для яких тач-скрін розумних годинників є незручним. Система водночас забезпечує зручність роботи з віртуальною клавіатурою. До того ж SkinTrack коректно діє навіть крізь одяг.

Фахівці Future Interfaces Group представили свою розробку на конференції CHI 2016. Детальніше про роботу та можливості пристрою дізнавайтеся на офіційному сайті лабораторії. 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top