Найвизначніші інновації року, шо минає

19 Грудня 16Найвизначніші інновації року, шо минає

Найвизначніші інновації року, шо минає

Американське науково-популярне видання Popular Science щорічно публікує перелік технологічних і наукових інновацій. Ми підготували підбірку найцікавіших з представлених виданням досягнень 2016 року.

Гарнітури та платформи віртуальної реальності

Найвизначніші інновації року, шо минає - 1

У 2016 році великі світові компанії випустили на масовий ринок одразу кілька важливих VR-проектів, як ось наступні гарнітури і платформи:

- Oculus Rift, що належить Facebook;

- HTC Vive, розроблені компаніями HTC і Valve;

- PlayStation VR від Sony.

Сюди ж відносимо випуск програмного забезпечення для віртуальної реальності Google Daydream. Ці події мали колосальний вплив на ринок і суттєво збільшили кількість користувачів технології в цілому світі.

Досягнення технологій доповненої реальності

Найвизначніші інновації року, шо минає - 2

 

Головними подіями AR-індустрії цього року вважаються 2 додатки для смартфонів - Pokemon Go і Snapchat. Кожен з них привернув увагу до технології та ширше продемонстрував її можливості. Гра Pokemon Go стала наймасовішою розвагою року, що минає, а маски в Snapchat - одним з найпопулярніших сервісів в мережі.

Багаторазове використання першої сходинки космічної ракети

 

Найвизначніші інновації року, шо минає - 3

Компанія SpaceX домоглася в 2016 році довгоочікуваного результату та посадила ракетоносій Falcon 9 на морську платформу. Значущість події полягає в тому, що багаторазове використання першої сходинки ракети значно здешевить космічні польоти. Також це знизить негативний вплив на екологію, оскільки раніше ця частина під час запуску корабля скидалася в океан.

Програмовані копії ДНК для зберігання цифрових даних

Найвизначніші інновації року, шо минає - 4

Вчені компанії Microsoft і Вашингтонського університету влітку 2016 року закодували до структурної ланки ДНК близько 200 МБ цифрових даних. Раніше вдавалося закодувати близько 20 МБ інформації. Для досягнення такого результату використали ензим під назвою полімераз. Він надає можливість створювати програмовані копії ДНК, які зчитуються без особливих зусиль.

Сканер відбитків пальців, що не піддається злому

Найвизначніші інновації року, шо минає - 5

Обхід хакерами стандартних біометричних сканерів за допомогою фальшивих відбитків - це не просто сюжет блокбастера, а реальна проблема захисних систем. Сканер Qualcomm Snapdragon з датчиком Sense ID унеможливлює більшість відомих засобів злому. Використовуючи ультразвук, пристрій глибоко зчитує візерунок відбитку пальця, його поглиблення, щілинки та пори.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top