Робот Riveroni готовий очистити всі водойми

04 Серпня 17Робот Riveroni готовий очистити всі водойми

Робот Riveroni готовий очистити всі водойми

17-річний інженер робототехніки Руслан Коптєв розробив робота Riveroni з метою очищення поверхні водойм від сміття. Перші випробування відбулися на річці Інгул.

За словами робототехніка, цій галузі він присвятив останні два роки свого життя. Спочатку будував невеличких роботів вдома, переглядаючи відео з майстер класами на YouTube, а згодом пішов вчитися до школи програмування.

Hexapod – це перший робот, якого він зробив самостійно. Особливість винаходу полягає в рухах як у павука, що залізе до будь-якої шпаринки.

Ідейним наставником Riveroni став керівник школи, де вчився хлопець. Руслану дуже сподобалася ця ідея, і він вирішив її реалізувати.

Робота збирали за наступним алгоритмом: зв'язали пляшки для утримання механізму на воді, розроили каркас, підготували схеми та плати, поєднали всі деталі.

Innotech Ukraine: Робот Riveroni готовий очистити всі водойми

Riveroni оснастили двома гребними гвинтами, завдяки яким робот пересувається в різні боки. Плаваючи на будь-якій водоймі, робот загрібає сміття до сітки, розташованій посередині апарату.

Безпосередньо механізм складається з сенсорів, сонячного акумулятора, мобільного зв'язку та GPS-навігатора. Riveroni здатен працювати цілодобово, оскільки накопиченої сонячної енергії йому стає надовго.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top