Робот Guardian GT – роботизований скелет з суперсилою

30 Жовтня 17Робот Guardian GT – роботизований скелет з суперсилою

Робот Guardian GT – роботизований скелет з суперсилою

Розумні екзоскелети здатні значно збільшити силу людини у декілька разів. Такі розробки особливо корисні для людей, які працюють на будівництвах або в екстремальних умовах.

Компанія Sarcos Roboticsс створила унікального робота Guardian GT з екзоскелетом, який пересуває величезні вантажі.

InnoTech Ukraine: Робот Guardian GT – роботизований скелет з суперсилою - 1

Робот має двометрові руки, які точно повторюють рухи оператора. При цьому, вантажопідйомність кожної становить 225 кг з можливістю маніпуляції предметами різних форм.

InnoTech Ukraine: Робот Guardian GT – роботизований скелет з суперсилою - 2

Guardian GT має характеристики, яких раніше не мав жоден з роботів. Корпус робота повністю повторює тіло людини. І тому оператор ніби керує збільшеною моделлю власного тіла. Завдяки тому, що пропорції корпуса Guardian GT такі ж, як у людини, роботом може керувати навіть оператор без досвіду.

Більше того, робот оснащений тактильним зворотним зв'язком. При управлінні оператор може відчувати навколишні предмети через «руку» апарата.

На відміну від компаній такого ж профілю, в Sarcos Robotics не вірять, що коли-небудь штучний інтелект витіснить людей у професійному плані. Гендиректор організації стверджує, що мозок людини у будь-якому випадку залишиться найбільш потужним процесором на планеті. Ідеальний режим роботи – це поєднання сили роботів і знань людини.

 

Підписуйтесь на новини InnoTech Ukraine 2017 в Facebook та VK!

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top